Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добра равносметка за берковския биатлон

Сезонът в биатлона приключи за малките възрастови групи. Поради липса на сняг и финансови възможности се проведоха твърде малко състезания в страната, за жалост на треньори и деца, които се готвеха целогодишно.

Берковският клуб "Ком – Берковица" направи отлично представяне в проведените състезания. Каква е равносметката.

На Държавното първенство на Пампорово, което приключи преди броени дни последователите на Павлина Филипова се завърнаха с 19 медала от дисциплините спринт, преследване, индивидуално и щафета. То премина с голям успех за всички деца от Клуба по биатлон. Клубът участва в състезанието с голям брой деца – 16. Кристиян Стоянов зае три 1-ви места, едното от които е с щафетата при юноши мл.възраст и едно 5-то място. Борислав Яврийски зае три 2-ри места и едно 1-во място с щафетата. Мария Здравкова стана 1-ва, 4-та и 5-та, с щафетата тя стана 2-ра при момичета старша възраст, заедно с нейните съотборнички Ванеса Георгиева и Елена Кръстева. Християн Георгиев зае 1-во място с щафетата, две 3-ти и едно 2-ро място. При момчета мл.в. Дейвид Борисов, Светлозар Велков и Георги Рангелов заеха 2-ро място. За първа година на зимно състезание блестящо се представиха и другите деца от клуба – Дева-Мария Драгиева, Георги Добрев, Фабияна Димитрова, Мелани Ценова, Александина Георгиева и Борислав Иванов.

На състезанието за купа "Самоков" децата завоюваха 8 медала. Кристиян Стоянов взе един златен и един сребърен медал от двете дисциплини - спринт и индивидуален старт. Мария Здравкова стана два пъти втора, Борислав Яврийски и Християн Георгиев с с по едно второ и трето място. Две пети места зае Ванеса Георгиева, Георги Добрев 4-то и 5-то място, а най-малката участничка Елена Кръстева стана 10-та.

В момента на Чепеларе в местността Мечи чал се провежда и Държавно първенство за мъже, жени и юноши и девойки ст.възраст. Там се представят трима берковчани – Ния Димитрова, Деси Иванова и Петьо Иванов, които са част от националния отбор. Коментар на Павлина Филипова "Берковското участие е много силно. Като цяло годината за биатлона бе добра. Чакам с нетърпения да се гласува новият закон за спорта, за да се увеличат средствата и да вкараме децата в залите и на стадиона. Без масов спорт няма и елитни състезатели."
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна