Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев подаде оставка като старши треньор на "Монтана"

Стойчо Стоев си тръгна от "Монтана". Специалистът загатна, че обмисля напускането си още след загубата у дома с 1:3 от "Берое" /Стара Загора/.

"Дойдох в Монтана с желанието да променя нещо, но уви, това не стана. Футболът е двустранен процес - футболисти и треньор. Нещата не се получиха, както ги мислех. Отборът има проблеми в спортно-технически аспект. Едно нещо не мога да променя у тях- манталитетът. Това е сбор от характер и качества. Момчетата трябваше да проявят характер в тежкия момент, но много малко футболисти бяха на това ниво", сподели Стоев.

След двете последователни загуби през пролетта от "Етър" и "Славия", Стойчо Стоев пое "Монтана" на 13 март, като смени Атанас Джамбазки. В първата си среща Стоев взе точка от Левски на "Герена". Последваха обаче загуби от "Ботев" /Пловдив/, "Черноморец" /Бургас/, "Черно море" /Варна/ и "Берое".

"След мача с "Берое" видях, че нещата няма да се оправят и част от футболистите са се предали. Напрежението явно ги смачка, но явно те не са на нужното ниво, за да измъкнат отбора от дъното. Истината е, че "колата бе доста развалена" и дори Шумахер да бе дошъл да я подкара, трудно би стигнал до финала, а лисват и резервни части", каза още Стоев. Специалистът заяви, че с ръководството няма проблеми.

"За този един месец срещнах разбиране от страна на ръководството, всички бяха изключително коректни. Пожелавам успех на Монтана", сподели в последното си интервю на стадион "Огоста" Стойчо Стоев.

"Стойчо Стоев сам пожела да напусне. Той бе коректен и ние му благодарим. Ще има наказания на футболистите", заяви изпълнителният директор на "Монтана" Румен Панайотов.

До дни ще стане ясен и новият наставник на клуба. В неделя монтанци гостуват на "Пирин" /Гоце Делчев/.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени