Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачански кикбоксьор ще участва в "Славянска битка"

Врачанският кикбоксьор Асен Асенов е един от петимата българи, поканен на професионалния ринг за т.нар "Славянска битка" между файтъри от България и Русия. Асенов е спортист №1 на Враца за миналата година и световен вицешампион по муай тай /тайландски бокс/. Професионалните боксови срещи са от 26 до 29 април в руския град Воронеж.

"След седмица заминаваме с най-добрия ми състезател Асен Асенов за участие на професионалния ринг – това ще е във Воронеж, край Москва. Това ще е т.нар. "Славянска битка" между България и Русия. В нея ще вземат участие по 5-има състезатели от двете страни. В момента кипи подготовка именно за тази среща, като се надявам Асен да се представи добре. Това ще е първият му мач на професионалния ринг.", съобщи неговият наставник Ангел Иванов.

Ангел Иванов допълни, че до края на полусезона не остават много състезания за кикбоксьорите от Враца:

"Последното състезание за полусезона е на 12 май в Бургас, когато ще има състезания по К-1. След него ще се готвим за състезанията от есента – има световно първенство в Сау Пауло, Бразилия и европейски шампионат по муай тай в Одеса, Украйна."

Преди броени дни състезателите на врачанския клуб по кикбокс се завърнаха с 6 медала, от които 3 златни, сребърен и две бронзови отличия от държавното първенство в два стила, което се проведе в Каварна.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна