Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" София дава 20 000 лева на "Монтана" да бие "Ботев"

Спортният директор на "Ботев" Валентин Станчев не потвърди, но и не отрече слуховете, че съперникът на врачани в регионалното дерби в "А" футболна група - "Монтана", ще се опита да спечели отборна премия от 20 000 лева, за да изхвърли отборът му от елита. В интервю, изпратено до медиите днес от пресцентъра на ПОФК "Ботев", Станчев твърди, че той също е чул за подобна сума, предлагана от прекия конкурент на врачани - "Локомотив" София.

"Щом в "Локомотив" имат излишни пари, това си е тяхна работа. Нас не ни интересуват другите отбори. Ние гледаме само "Ботев" Враца. За нас мачът с "Монтана" се явява двубоят на годината и трябва да сме най-големите глупаци и некадърници, за да го загубим. Аз съм убеден, че не сме нито първото, нито второто", заявява Станчев.

Спортният директор на врачани смята, че е невъзможно в следващите два мача "железничарите" да спечелят 6 точки, защото: "Литекс" трябва да играят със завързани очи, а ЦСКА - със завързани крака. Ние си гледаме нашия отбор. Трябва ни задължителна победа срещу “Монтана” и съм убеден, че момчетата ще направят всичко по силите си, за да успеем. Вярвам, че отново публиката ще бъде нашият 12-ти играч. Благодаря на феновете, които ни подкрепят във всеки един двубой."

За мача в сряда ръководството на клуба и общинското ръководство на Враца взеха решение всички ученици да влизат безплатно на стадиона. Двубоят от 29-ия кръг на "А" група е от 18 часа.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна