Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Слава 83" Монтана празнува 30-годишнина с титла от международен турнир

Слава 83 /Монтана/ спечели международния турнир по джудо. 20-ият турнир се проведе в зала "Огоста" и съвпадна с 30 годишния юбилей на клуба.

 

18 отбора от България и чужбина със 150 състезатели уважиха юбилея на Слава 83 и основателя на клуба Ташко Танов. 8 отбора от пет държави - Румъния, Сърбия, Русия, Германия и Черна гора дойдоха в Монтана. Джудистите на Слава 83 доминираха и в трите възрастови групи. При децата те спечелиха 3 златни и по четири сребърни и бронзови отличия. В крайното отборно класиране при юношите и девойките младша възраст отново Слава 83 е първенец. Монтанските джудисти събраха общо 67 точки. На второ място с 48 точки е ЦСКА. Румънските Сколар и Дрогбета се наредиха на трето място с по 38 точки. На 6-та позиция с 26 точки останаха джудистите на Видин.

Президентът, треньор и основател на Слава 83 Ташко Танов получи почетен плакет от федерацията по джудо лично от генералния секретар Асен Коруджиев. Кметът на Монтана Златко Живков подари плакет за 30-ия рожден ден на Слава 83. Поздравителен адрес към клуба поднесе и областната управителка на Монтана Нина Петкова. 30-годишнината на Слава 83 уважиха още главния секретар на балканската асоциация по джудо Ионел Стойкут, съоснователя на спорта самбо в България и първи републикански шампион Борислав Лозанов.

 

 

Възпитаници на Обединения детски комплекс "Ние, врабчетата" в Монтана поздравиха участниците в турнира с кратка програма.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна