Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанинът Васил Василев спечели рали кроса в Разград

Видинчанинът Васил Василев с Ланча от "Старт Н" /Криводол/ спечели третия кръг от рали кроса в Разград. Неговият тим стана отборен първенец. 30 автомобила участваха в състезанието в Разград.

В клас над 1600 кубика след Васил Василев се наредиха пилотите на "Монтана Рейсинг тим" – Александър Томов със Субару и Иван Живков с Ауди. В клас до 1600 кубика победител стана Емил Минчев със Субару от Монтана Рейсинг тим. Втори е Радослав Маринов с Дайхатсу от Жико моторспорт /Видин/, а трети е Андрей Колев със Субару от Старт Н /Криводол/. В отборното класиране първи е Старт Н с 35 точки, следван от двата тима на Монтана Рейсинг с 33 и 7 точки.

Председателят на Старт Н /Криводол/ Александър Атанасов претърпя инцидент. Във втория тур от квалификации те Атанасов поведе колоната, но се обърна два пъти през таван и счупи Форд-а.

Във временното генерално класиране първи е видинчанинът Васил Василев с три победи, а в отборното също с трети победи е Старт Н. Следващия кръг е на пистата "Божурица" край Видин на 29 и 30 юни.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна