Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берковският клуб по биатлон направи изключително силен сезон

Приключи сезонът в биатлона, а равносметката за клуб "Ком - Берковица" e впечатляваща. Над 50 медала, половината от които златни спечелиха берковските надежди в различни стартове. Павлина Филипова - президент и треньор на клуба дава още информация:
"Доволна съм от децата. С всяка изминала година резултатите стават все повече. Увеличават се и състезателите. Тази година сме участвали с 20 деца на всички държавни първенства по биатлон - летни, зимни, по ски бягане, участвахме дори в планински изкачвания. За трета поредна година Кристиян Стоянов стана шампион в генералното класиране. Друга наша надежда - Мария Здравкова тази година не и достигна много малко, за да грабне отново трофея, но пък стана два пъти републиканска шампионка - по биатлон и по ски бягане. Елена Кръстева и Християн Георгиев също станаха два пъти държавни шампиони по ски бягане. Най-голямото ни момче Петьо Иванов беше най-добре представилият се юноша на Световното първенство за младежи до 19 г. и най-добре представилият се състезател на Младежкия зимен фестивал, който се проведе в Румъния. Радваме се на Деси Стоянова, на Ния Димитрова, които тръгнаха от нашия клуб, а вече са надеждите на националния женски отбор."

Павлина Филипова е оптимист за бъдещето на българският биатлон, особено след последните резултати на мъжете ни. От няколко месеца тя е и член на управителния съвет на федерацията и смята, че нещата се развиват в правилна посока, че се отделят повече средства и че връщането на утвърдени треньори в националния отбор ще окаже благотворно влияние. Сред треньорския състав на националите отново е включен и берковчанинът Георги Ганчев, който направи от Павлина звезда.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна