Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марек" измъкна точка от Враца, а изпусна три

"Ботев" стъпи накриво на старта на новото първенство в "Б" футболна група, завършвайки 1:1 с новака във втора дивизия "Марек". Около 1 000 зрители изгледаха в събота постната продукция на домакините, които щастливо спечелиха едната точка, след като защитникът Камен Каменов чак в 85-та мин. изравни, засичайки топката с глава в мрежата зад Белчев.

Изненадващо гостите от Дупница откриха резултата в 26-та мин., когато Янчев наказа задрямалата защита на врачани с глава след центриране от ъглов удар. До почивката домакините не можаха да излязат от шока. Петър Альошев с глява 4 пъти опитваше да вкара на "Марек", а в 41-та мин. Георги Какалов нацели сглобката на вратата на противника.

След почивката атаките на врачани продължиха да са лесни за разгадаване от гостите. Футболистите на "Марек" пък не спираха да симулират тежки контузии, в резултат на което игровото време след почивката беше не повече от 15 минути. В 73-та и 75-та мин. Юлиян Ненов не можа да вкара след изгодни центрирания пред вратата на гостите, а малко по-късно Альошев и Божков също нямаха шанс пред гола.

Гостите можеха да вкарат и втори гол, но в 77-та мин. удар от упор на Илиев беше избит в корнер. След няколко секунди пък подпадение на дупничани беше отменено заради нарушение в атака.

СТАТИСТИКА

БОТЕВ: Митов, Каменов, Божков, Альошев, Пейчев, Николов /66 Валериев/, Велев, Цонев /46 Ил.Илиев/, Какалов, Пл.Илиев /46 Киров/, Ненов.

МАРЕК: Белчев, Г.Николов, Виячки, Б.Николов, Пидев /79 Томов/, Дяков, Георгиев /57 Илиев/, Андонов, Янчев /73 Манолов/, Тончев, Хаджиниколов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Янчев /26/, 1:1 Каменов /85/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Какалов /Б/; Белчев, Г.Николов, Б.Николов, Тончев /М/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Адриан Петров /София/; стадион „Христо Ботев” – 1 000 зрители.

Ясен Петров
Старши-треньорът на домакините Ясен Петров
оправда равенството с липсата на късмет и хладнокръвие у неговите футболисти. Старши-треньорът на "Ботев" допълни, че през целия мач противникът е правил всичко възможно, за да не се играе футбол:

"Имахме доста шансове, но не ги реализирахме. Ще анализираме грешките си. Съжалявам, че не успяхме да започнем с победа – толкова много искахме да зарадваме публиката си с успех, но не се получи!" При ситуацията с Петър Альошев, смятам, че съдията не ни даде дузпа. Предпочитам да видя положението на видеозапис, за да съм по-сигурен. "Доволен съм от представянето на юношите, които пуснах, но и не съм. Май предварителните очаквания за победа им оказаха лоша шега. За тях това беше първи сблъсък с мъжкия футбол и не знаеха как да реагират, когато са поставени под напрежение."
Румен Стоянов

Наставникът на "Марек" Румен Стоянов пък се оправда със съдията за равенството:

"Доволен съм от представянето на играчите ми. Можехме и да спечелим 3 точки срещу един подреден и добър отбор като "Ботев" с добър треньор. Отмениха ни напълно редовен гол, а при 0:2 вече със сигурност щяхме да спечелим трите точки във Враца. "Ботев" е добър отбор и няма нужда от съдийски подаръци. Но в този мач реферите се оказаха важен фактор. Смяатам, че дузпа срещу нас нямаше. Наистина след почивката се игра твърде малко, но футболистите ми не са симулирали в нито един случай – влезте в съблекалните да видите ритниците и синините, които имат."

Резултати, 1 кръг:

Добруджа - Академик (Свищов) 1:0
Ботев (Гълъбово) - Пирин (Разлог) 1:1
Спартак (Варна) - Калиакра 0:2
Ботев Враца - ОФК Марек 2010 1:1

Класиране:

1 Калиакра  3
2 Добруджа 3
3 ОФК Марек 1
4 Ботев Враца 1
5 Пирин (Разлог) 1
6 Ботев (Гълъбово) 1
7 Академик (Свищов)  0
8 Спартак (Варна) 0

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна