Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокирането и протестите на границата ни с Турция създадоха проблеми на гръцките митничари

Снимка: БГНЕС

Над 15 километра е опашката от тирове на границата с Турция, съобщи шефът на митницата при Кипос. Товарните камиони са над хиляда и за обработката на документите и стоки са необходими поне пет дни.

Протестите на българските шофьори, които няколко дни блокираха пункта при Капитан Андреево, принудиха турските тирове да се пренасочат към граничния пункт при Кипос. Шефът на гръцката митница обясни днес пред медиите проблема между българските и турските превозвачи, който доведе до извънредно положение на гръцката граница.

Телевизионните медии излъчиха репортажи от граничния пункт в отговор на възмутени шофьори, които стоят вече няколко дни на границата.

Капацитетът на обработка на документите е ограничен, заявиха митничари. Все пак обещаха до пет дни да се нормализира трафикът на товарни автомобили от и към Турция.

Гръцките транспортни фирми са под напрежение и от заплахата на фермерите да преминат тези дни към блокиране на магистралите. Бързата реакция на полицията не позволи на тракторите да прекъснат достъпа към пристанището Игуменица.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени