Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бежанци изразят подкрепата си към сънародниците си в Сирия с шествие в София

| обновено на 15.02.14 в 15:33
Снимка: БГНЕС

Асоциация на свободна Сирия свика мирен протест пред посолството на Дамаск  в София, за да осъди всекидневния терор над мирното население на страната. Над 200 Сирийски  бежанци участваха в шествие в столицата, с което искаха за да изразят подкрепата си към сънародниците си в Сирия.

От Асоциацията настояват виновните за хуманитарната криза дабъдат съдени от международен военен трибунал.Хората призоваха от България да бъдат депортирани и представителите на сирийската официална власт.

Сирийците у нас не вярваха, че международните преговори за мир ще имат успех.

Ние искаме да бъде мир. Искаме да свърши тази война с разговор. Искат да седят на власт до живот!!! Ние искаме да махнем това  без война. Те не разбират такива работи. Искат само война срещу война. Трябва да махам президента оттам. 43 години вече стига толкова.

Ахмад Хоро - председател на Асоциация "Свободна Сирия" в България, посочи за какво се бори тяхната опозиция и защо са срещу политиката на изпепеляването на сирийската земя на град Халеп и селата около Дамаск.

Град Халеп е от най-старите градове в света. Режимът на Башар Асад бомбардира този град с барели, които тежат 500 кг. Ние сме опозиция, която иска промяна в Сирия. Сваля този режим, да има мирен преходен период.

Сирийците благодариха на българския народ за проявата на солидарност, за дарителската и доброволческата помощ, която се оказва на бежанците у нас. Част от протестиращите бяха бежанци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна