Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски двойки масово сключват брак на остров Кефалоня, въпреки земетресенията

Снимка: БГНЕС

Красотата на остров Кефалоня привлича от няколко години чужденци, които желаят да сключат брак на романтично и незабравимо място. Островът е хит сред влюбените британци. Това е не само перфектна реклама на остров Кефалоня, но и финансова инжекция за туристически бранш.

Земетресенията обаче продължават. Последното беше 5,3 по скалата на Рихтер и и зплаши отново жителите, но не и британците. Нито една от двойките, които организират сватбения си ден на острова, не е отказала резервация, съобщават от Кефалоня, ойто продължава да е в извънредно положене. Любопитно е, че в деня след първото силно земетресение, което разруши над хиляда къщи, пристигнаха още три двойки англичани с желание да сключат брак.

По статистика остров Кефалоня е предпочитан за почивка на британски туристи. За това допринесе и рекламата, която правят живеещите постоянно на острова англичани. Нито един от тях не го напусна, въпреки земетресенията и очакванията те да продължат още месеци.

Туристическите агенции продължават с резервациите за сезона тази година, а все повече вблюбени британци имат желание да кажат съдбовното „да” именно в Кефалоня.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна