Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайни инспектори контролират ефективността на проверките на Агенцията по храните

Тайни инспектори ще контролират ефективността на проверките, които служителите на Агенцията по храните правят. Това съобщи директорът на Агенцията Пламен Моллов по повод тригодишнината от създаването й. Според Моллов досегашната дейност на ведомството е неефективна.

Инспекторите работят на принципа на популярните в Европа тайни клиенти и ще проследяват начина, по който колегите им провеждат проверките. Това е една от промените в стила на работа на Агенцията, която цели не голям брой на проверките, а по-висока ефективност.

Въвежда се и методът на мобилните екипи, които също ще правят паралелен на официалния контрол. Засега екипът е само един и е на пряко подчинение на директора на Агенцията Пламен Моллов като заповедта за действието на екипа се издава в последния момент, а мястото на проверката се вписва на ръка от Моллов. Целта е да се предотврати досегашната практика на изтичане на информация, при която датите за проверка се знаят дни по-рано и проверяваните имат възможност да се подготвят.

За да се пресекат порочните практики на обвързаност и конфликт на интереси по места започва и ротация на ръководителите на областните дирекции, съобщи още Пламен Моллов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна