Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът "Санремо"

Снимка: socielite.altervista.org

Тази вечер се открива 64-ия фестивал на италианската песен “Санремо”. Той ще отбележи 60-ия Рожден ден на обществената телевизия РАИ. Водещи за втора поредна година са телевизионният журналист Фабио Фацио и комедийната актриса Лучана Литицето.

Четиринайсет са  конкурентите за трофея "Златна палма със златен лъв" - символ на град Санремо. Сред тях са Антонела Руджеро, Ариза, Рон, Рафаел Гуалаци, Джузи Ферери, Франческо Ренга. Всеки ще изпълни по две песни, едната от които чрез гласуване на зрителите и акредитираните журналисти ще се класира за финалната фаза на фестивала.

В конкурса за младите таланти участват осем изпълнители.

Сред специалните гости прие да бъде една от легендите на италианския рок - Лучано Лигабуе. Той отказваше досега, защото според него фестивалът обръщал повече внимание на прелестите на водещите дами, отколкото на качеството на музиката. Гости на фестивала ще бъдат още Кет Стивънс, Клаудио Балиони, първият италиански диджей Ренцо Арборе, прославил в последствие в цял свят неаполитанската музика.

Лайтмотивът на песенния конкурс “Санремо”, който ще завърши в събота 22-и февруари, е естетическата красота на Италия във всички нейни аспекти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна