Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Найденов: Има основание да бъде свикан КСНС заради етническия мир

| обновено на 19.02.14 в 13:12
Снимка: БГНЕС

След съвместната декларация на премиера и президента, които определиха като неприемливи заиграването с етническия мир и използването езика на омразата, министърът на отбраната Ангел Найденов смята, че има основание за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност за етническия мир. Според него темата е по-уместна от тази за усвояването на еврофондовете:

Има всички основания да се притеснявам, особено когато една подобна тема се използва от гледна точка на политически пристрастия и политически амбиции. Аз не зная дали хората, които експлоатират тази тема, си дават сметка, ча стоим върху буре с барут. В този случай всички трябва да подхождаме изключително внимателно към коментара, към отношението и към използването на езика. Това е инициатива, която в крайна сметка трябва да реши президентът, но аз си мисля, че много по-уместен е подобен Консултативен съвет, отколкото обсъждането на  въпроси, свързани с усвояването на евросредства.

Ангел Найденов се ангажира, че изразходването на средствата за строителството на оградата на българо-турската граница ще е прозрачно. По думите му, премиерът вече е назначил финансова проверка:

Обявил съм датите, начина, по който се е подходило към сключването на договорите, така че не виждам нищо неясно. Общата цена на материалите е 8 милиона и 75 хиляди с доставките. 600 километра режеща тел, 12 хиляди кола, 4 хиляди кубика бетон. Дали има надписване или няма надписване ще бъде резултат на финансова ревизия, която вече е започнала.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна