Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата партия КОЙ с поредна заявка за реформи

"Компетентност, отговорност, истина" в съкращение КОЙ е името на нова политическа партия, която днес на пресконференция даде заявката си за реформи - в политическата, съдебната, здравната, образователната система, както и в сектор сигурност.

Ръководството на партия КОЙ я определя като либералнодемократична формация, съставена от средите на дребния и среден бизнес. Председателят й Емил Димитров формулира целите: Комасация на земеделската земя, което е много важно, за да се стабилизира селското стопанство, въвеждане на дългов регистър, за да се улесни търговията, контрол върху банките, насърчаване на инвестиции - вътрешни и чужди, освобождаване на най- различни дейности, които според нас помагат, а не пречат на живота на хората.

Заместник-председателят Светлозар Съев заяви, че се различават от другите партии по това, че не са лидерска партия: Няма да разчитаме на един или двама човека, лица на партията. Нашата стратегическа цел е да привлечем по регионите хора, които са популярни, познати и с авторитет в съответните региони, които познават проблемите на българското общество, на българския бизнес, на които ще предложим управление в общините, в парламента.

Емил Димитров подчерта, че председателят на партията няма да има мандат и ще може да бъде сменян от политическия съвет когато се окаже негоден или не спазва политическите принципи. Основните решения на партията по устав ще се взимат след вътрешнопартиен референдум. За участието си в изборите партията ще търси подходящ коалиционен партньор, който няма да е сред управляващите партии. От новата формация заявиха, че не търсят като самоцел властта, а настояват за осъществяване на предложените реформи.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна