Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцки фермери протестираха на пътя с раздаване на портокали

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките фермери протестират по границата с България, като раздават портокали и информационни материали. Те търсят обществена подкрепа за исканията си за промяна на данъчното облагане.

Фермерите от Серес отново са на граничния пункт Промахон-Кулата. Протестират без да спират движението, като раздават портокали и маслини на шофьорите на минаващите автомобили и по този мирен начин информират за исканията си към правителството. Полицейски части охраняват пътя.

Властите направиха няколко отстъпки във връзка с новото данъчно облагане, но не удовлетвориха изцяло исканията на земеделците. Лидерите на областните фермерски съюзи решиха да прекратят протестите и преговаряха основно с опозицията. Според тях е безсмислено да притискат кабинета на Самарас, тъй като той ще подаде оставка след евроизборите.

Различна е позицията на работещите по пристанищата. Днес гръцките портове бяха затворени за няколко часа, а в сряда ще има нова стачка. Пристанищните работници настояват правителството да оттегли незабавно програмата за приватизация на пристанищата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени