Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Информационната система на Здравната каса може да се срине всеки момент и цялата информация, която се събира от болниците и за пациентите, да се загуби. За това алармира подуправителят на институцията Динчо Генев. Причината е, че в последните четири години Касата не е инвестирала в техническата поддръжка и системата е оставена на самотек, съобщава "Сега".

Едно от ключовите за държавата дружества, "Булгартабак", две години след приватизацията му отива в ръцете на неизвестно физическо лице. От решение на Комисията за защита на конкуренцията става ясно, че то ще придобие дружеството от руска инвестиционна компания. Тъй като става въпрос за сделка между предприятия, КЗК няма да я разгледа, пише  "Капитал дейли".

Отсъстващите ученици задължително да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации с учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, пише "Монитор", като цитира образователния министър Анелия Клисарова.

270 хиляди семейства ще получат еднократна енергийна помощ в края на отоплителния сезон, информира "Дума", като цитира социалния министър Хасан Адемов. Той допълни, че проектът за отпускане на парите вече е внесен в Министерския съвет. 

Възможност наследници на починали, без да натрупат 5-годишен осигурителен стаж, да го купуват от НОИ, за да получават наследствена пенсия, обсъди Националният съвет за тристранно сътрудничество. Промяната е предложена от НОИ, като става дума за починали хора с висше образование, съобщава "24 часа".

Шофьорите, които ползват колата си сезонно, само по няколко месеца в годината, да плащат по-евтина застраховка "Гражданска отговорност". Тази идея лансира зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. Предложението й ще бъде обсъдено в работна група с участието на КАТ и застрахователи, посочва "Труд".

Точно пет години и един месец след края на украинската газова криза България отново се оказа напълно неподготвена за евентуално спиране на доставките от Русия. Както през януари 2009-а, така и сега страната ни разполага с една-единствена тръба за доставка на стратегическата суровина, отбелязва "Преса"

"Стандарт" отделя обширно внимание на строителството по морето под заглавие "Строеж захапа плажа Кабакум". Според вестника Варненска област се е наредила на второ място по започнато строителство на нови сгради през третото тримесечие на 2013-а година. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!