Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Продължава проверката на общинския съветник Орлин Алексиев

МВР няма отношение към въпроса с оградата на границата ни с Турция

| обновено на 25.02.14 в 14:29
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев обясни, че ще трябва време, докато излязат резултатите от проверката на общинския съветник в София Орлин Алексиев. Алексиев беше проверяван от МВР във връзка с разбит канал за кокаин. 

Имаше оперативна информация, която трябваше да бъде проверена достатъчно сериозно. Не очаквайте от мен да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка. Няма да имаме чак толкова бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри и така нататък, заяви Цветлин Йовчев по повод проверката на МВР в офиси и автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Вътрешният министър съобщи, че двамата арестувани във Варна във връзка с наркоканала от Латинска Америка за Европа, нямат регистрации в полицията до момента.

Хора, които са по същия начин арестувани на база на достатъчно сериозна информация, която изисква да бъдат разпитани, да бъдат проверени. Аз не знам да имат криминална регистрация, обясни Йовчев.

В същото време Тодор Христов - мениджър на българския отбор, участвал в рали "Дакар", обясни, че хората в тима нямат нищо общо със случая:

Не сме участвали в канал. Не сме разпитвани. Не сме арестувани във Франция. Бяхме там, съвсем друг е камионът, съвсем други са хората. Нямаме никаква връзка с това нещо.

За момента не е ясно как и къде ще се разследва наркоканалът и участието на българите в него, каза министър Йовчев и отказа да бъде по-категоричен дали е възможно български граждани да бъдат екстрадирани във Франция след време във връзка с разследването.

По повод скандала с изграждането на оградата по българо-турската граница и избраните фирми за изработката й вътрешният министър каза, че МВР няма нищо общо със случая.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна