Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Алексиев завежда дело за клевета срещу Атанас Мерджанов

Снимка: БГНЕС

Председателят на Финансовата комисия в Столичния общински съвет Орлин Алексиев, чието име беше замесено в съобщенията за разкрития наркоканал от Южна Америка до Европа, завежда дело за клевета срещу председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Атанас Мерджанов и медии.

Орлин Алексиев призова Прокуратурата да се самосезира заради твърденията на Атанас Мерджанов, цитирани от медии, че има свързаност на Алексиев с един от кокаиновите крале.

Най-малкото има изнасяне на класифицирана информация в публичното пространство, ако има информация от чуждите служби. Това е клевета и завеждам дело. Ще съдя всеки, който петни името ми, добави Орлин Алексиев, който ще се запознае с публикациите във вестниците, за да прецени срещу кои ще заведе дела. Според набедения общински съветник замисълът е не само политически. Той е свързан с икономически интереси и Общинска банка.

Ако се осъществят клеветническите сценарии, банката ще бъде открадната от софиянци, твърди Алексиев.

Той отрече да има нещо общо с финансирането на протестите.

Огромна е моралната загуба за мен. Свършено е с всякаква моя кариера. Това е убийство, каза Алексиев.

Той ще се обърне към съда и ще потърси възможно най-големите обезщетения. Целта му е след това да ги дари за строителство на детски градини. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна