Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска акция в Общинска банка и Столична община

| обновено на 27.02.14 в 15:28
Снимка: БГНЕС

При акция на МВР и Прокуратурата в Столична община и Общинска банка бяха проверени документи, свързани с досъдебно производство. От МВР обаче не уточниха за какво става дума, а кметът Йорданка Фандъкова не беше информирана за акцията. За момента от полицията не съобщават дали действията им са свързани с разбития миналата седмица канал за кокаин от Латинска Америка за Европа.

Около 9 часа и 30 минути сутринта прокурори от Софийската градска прокуратура и служители на полицията влязоха в сградите на Общината и банката. Те са поискали достъп до документи.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обясни, че ще съдейства на органите на реда:

Не знам полицията защо е тук. Не виждам каква нужда има от съдействие, защото ние им съдействаме максимално, пак казвам, с желанието за доброволно предаване на документация, за пълен достъп до документация, така че колегите ще съдействат, нека да си свършат работата, а пък полицията за какво е тука, може би за да ни пази
, каза кметът на София.

Единственият официален коментар от страна на полицията беше, че МВР работи по досъдебно производство, без да се уточнява за какво е то и дали има връзка със скандалите в последните дни с общинския съветник Орлин Алексиев. Негови офис и автокъщи бяха претърсени от полицията след операция на българските и френските служби по разбития канал за дрога. Снимка

По-рано днес пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че никой до момента не е обвинил Алексиев, че е трафикант на кокаин: Аз лично не си спомням някой от МВР да е издал присъда или да е повдигнал обвинение на господин Алексиев. Ако някой има претенции към нашата работа, нека да оставим политическите коментари настрана и да ни извикат във Вътрешната комисия на НС кога, къде и на какво основание сме действали.

Оказа се, че операцията на МВР в София преди ден не е била заради международния канал за трафик на дрога: Става дума за наркоразпространение на територията на град София. Това е организирана престъпна група, която няма допирни точки с трансграничния трафик на кокаин.

От прокуратурата отказаха  официален коментар за спецакцията в Столичната община.

Неофициално обаче обясниха, че огласяването на подробности около нея  ще попречи на разследването, което било в много начален етап.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна