Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас Трети март отново ще бъде отбелязан с тържествена заря-проверка

Снимка: архив, БГНЕС

След двугодишно прекъсване в Бургас Националният празник отново ще бъде отбелязан с тържествена заря-проверка с участието на всички части от Бургаския военен гарнизон. За 3-ти март учениците от училище "Епископ Константин Преславски" изработиха копие на знамето от Априлското въстание.

В патриотичната инициатива да се изработи копие на знамето, станало символ на Априлското въстание, са участвали ученици и учители.

Идеята беше на нашите учители всъщност. Ние просто подготвихме материалите и всъщност нарисувахме самото знаме и помогнахме на госпожата ни по изобразително да направим самото знаме.

Връщането към корените е начин учениците да бъдат възпитавани в дух на патриотизъм, каза учителят по история Добри Добрев:

С това се стремим да обърнем внимание повече не на материалното, на което сега се набляга толкова много, а на духовното, от което има нужда всеки един българин.

Училището ще изработи и други знамена, превърнали се в реликви на българската история, заяви директорът Мартин Илиев:

Наши ученици направиха препис на "История Славянобългарска", която се съхранява в дирекцията в училището. Сега идеята ни е да направим постоянна експозиция с това знаме, може би по-нататък и с други знамена на българската бойна слава. По този начин ние целим да възродим духа на българите и по-точно на нашите ученици, защото живеем в едно силно материалистично време, в което се забравят духовните ценности.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени