Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"300: Възходът на една империя" оглави боксофис класацията на Северна Америка

Снимка: Дневник
Триизмерното продължение на блокбастъра "300" от 2006-а г. - "300: Възходът на една империя" оглави боксофис класацията на Северна Америка с 45,1 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха световните информационни агенции. Второ място с 32,5 милиона долара заема анимацията "Мистър Пибоди и Шърман". Победителят от миналата седмица - трилърът "Директен полет" с Лиъм Нийсън и Джулиан Мур в главните роли, е на трета позиция с 15,4 милиона долара. Четвърто и пето място в боксофиса заемат триизмерната анимация "LEGO: Филмът" и библейският епос "Син на Бога".

Приходите от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада за двете продукции през уикенда възлизат съответно на 11 милиона долара и 10 милиона долара. Филмът "Грандхотел Будапеща", за който американецът Уес
Андерсън получи специалната награда на журито на Берлинале, ще остане в боксофис историята, след като реализира 800 000 долара през уикенда, въпреки ограниченото си излъчване в едва четири киносалона в Ню Йорк и Лос Анджелис.


Информацията е на БТА.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна