Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от 10 страни научават за гражданските права в проекта "Вълшебни тухли за европейско гражданство"


Работна среща по проекта "Вълшебни тухли за европейско гражданство" (MABREC) по програма "Учене през целия живот", секторна програма "Коменски", дейност "Многостранни партньорства" на Европейския съюз започва в Дания.

Партньори по проекта са България, Италия, Испания, Португалия, Дания, Германия, Унгария, Полша, Гърция и Турция. От България ще участват учители и ученици от Земеделската професионална гимназия "Климент Тимирязев" в Сандански.

Чрез проекта "Вълшебни тухли за европейско гражданство" учители и ученици преживяват и разбират по-добре какво означава да бъдеш гражданин на Европа. Проектът ще развие темите за правата на човека и ще даде възможност на учениците да сравнят поведението си в дадени ситуации, които са свързани с техния личен и социален живот.

С координатора на проекта от българска страна Дина Кирилова разговаряхме за интереса на младите хора към европейските теми, за познаването на основните права и задължения на европейските граждани и за активното отношение на младите към предстоящите избори за Европейски парламент. Чуйте.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени