Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС: Отказът от декларация за Украйна е в полза на общата позиция на парламента

Янко Янков
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Янко Янков защити отказа на БСП от декларация за Украйна, като каза, че това е в полза на общата позиция на парламента. Янков смята, че такава декларация е добре да бъде приета още тази седмица, преди заседанието на Консултативния съвет за Украйна в понеделник. 

Конкретна парламентарна група може да отстъпи пред общия интерес и авторитета на парламента като институция. Така че, ако някоя парламентарна група се е отказала в полза на общия проект, това трябва да го разгледате като плюс, а не като минус, защото България има нужда по този въпрос специално от много сериозна визия, от много сериозни политически ангажименти. В крайна сметка ние сме парламентарна република и парламентът трябва да понесе и да носи ясна отговорност за това, което прави. 

Днес може би ще бъде готов някакъв проект, евентуално утре може да го гледаме на външна комисия и в петък да влезе в пленарна зала. Трябва да има обща позиция. В понеделник ще има Консултативен съвет при президента. Добре би било парламентът да има предварително ясна позиция по тези въпроси.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна