Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската комисия кани повече от 150 граждани на общоевропейски дебат в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като бяха проведени 50 диалога в градове във всички 28 страни от ЕС, Европейската комисия кани повече от 150 граждани на общоевропейски дебат на 27 март, в сградата на Комисията в Брюксел.

Председателят Жозе Мануел Барозу ще води диалог с гражданите следобед, а 10 комисари и членове на Европейския парламент ще дискутират с граждани на паралелни прояви през целия ден.

В основата на дебата, който се води в цяла Европа, е въпросът: искаме ли да подобрим Европа или да се откажем от нея? Моят отговор е ясен: да се залавяме за работа! Ако Европа не ви харесва такава, каквато е в момента, направете я по-добра!“, каза председателят на Европейската комисия Барозу. „Като се имат предвид наближаващите важни европейски избори, искам да видя реален дебат за това как трябва да се развива Европейският съюз през следващите години - както в икономически, така и в политически аспект. Това е дебат, който засяга всички граждани. Затова Комисията ще организира диалог с гражданите.

Европейската комисия покани по трима от участниците в предишните 50 диалога. По този начин общоевропейският диалог ще се превърне в кулминация на диалозите, проведени от септември 2012 г. до началото на 2014 г.

Заключителният граждански диалог с председателя Барозу ще може да бъде наблюдаван на живо в интернет.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна