Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застреляха варненския бизнесмен Борислав Манджуков снощи в столицата

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Борислав Манджуков е бил застрелян снощи, малко преди 20:00 часа, на столичния булевард "България", близо до кръстовището с бул. "Тодор Каблешков".

Сигналът е подаден от граждани, живеещи в близост до мястото на инцидента. Полицията, пристигайки на мястото, намира тялото. Екипът от "Спешна помощ" установява смъртта на 39-годишния мъж. При първоначално направения оглед стигат до заключението, че той е намушкан с нож. Впоследствие обаче се оказва, че е и прострелян. Манджуков е бил прострелян с два куршума, е заключението на съдебния лекар, след огледа на тялото на убития.

Полицията провежда разследване и издирва извършителите на убийството. Тази сутрин започна втори оглед на мястото на инцидента. Ще се преглеждат отново и записи от камери на съседните сгради, които може да за заснели убийците.

Манджуков е собственик на верига заведения и на дискотеки. Той също така притежава чейндж бюра и хотели. Срещу него има заведени десетки висящи дела, които са предимно за измами и източване на ДДС. Името му нашумява още през 2004 г. покрай отвличането на приятелката му. След около месец тя бе освободена, както се говори, срещу откуп от 1 млн. лв. Манджуков е арестуван през юни 2012 г. в акцията "Цигараджии". Крупният варненски бизнесмен е заловен като част от организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на цигари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени