Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама продължава европейската си обиколка в Италия

| обновено на 27.03.14 в 12:07
Американският президент Барак Обама е в Рим, където днес ще разговаря с папа Франциск, с президента на Италия Джорджо Наполитано и с премиера Матео Ренци. След това Барак Обама и Матео Ренци ще дадат съвместна пресконференция. В момента американският президент е във Ватикана.

Срещата между папа Франциск и Барак Обама е историческа, защото е между първия папа латиноамериканец и първия афроамерикански президент на САЩ, който не скрива симпатията и интереса си към главата на Римокатолическата църква. Според него папата поставя конкретно проблема за бедността по света и за достойнството на човека: Аз съм в Рим, за да чуя лично неговите ценни мисли и да разбера как бихме могли да се справим с предизвикателството на крайната бедност и да се намали неравенството между хората, каза Барак Обама преди срещата си с папата.

След това му предстои разговор при президента на Италия Джорджо Наполитано и среща с премиера Матео Ренци. Темите на разговор са икономическото развитие, случващото се в Украйна, Средиземноморието, световното изложение в Милано Експо 2015.


Мерките за сигурност в Рим са изключителни и на места градът изглежда безлюден. Болницата “Джемели” е в готовност да реагира мигновено при необходимост, засягаща американския президент Барак Обама и придружаващите го лица. Колизеумът, който той ще посети, е затворен за туристи .


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна