Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се безработицата в Ловешка област

Снимка: БГНЕС
Увеличава се броят на хората без работа в Ловешка област. В община Угърчин безработицата е 56 на сто при средна за областта над 17 процента.

Почти 10 000 са вече безработните в Ловешка област, въпреки че увеличението на безработицата в областта през последния месец не е голямо. Освен в Угърчин тя продължава да е висока и в община Ябланица - почти 44 процента, а най-ниска остава в Троян, Ловеч и Априлци.

През последния месец работа са започнали почти 340 човека, съобщи Снежана Вълкова, началник отдел в Регионалната служба по заетостта в Ловеч:

В сравнение с месец февруари 2013-а броят на заявените свободни работни места нараства с 60. Най-съществено се наблюдава нарастването в преработващата промишленост през този месец
.

Според Вълкова една от причините за увеличаването на безработицата в Ловешко е намалелият брой на работните места по програмите за заетост:

През месец февруари 2013-а година в програми за заетост, в това число и оперативната програма, са работили 1664 души. Към 28-и февруари през тази година по програми за заетост, в това число оперативната програма, работят 742-ма, което е близо два пъти по-малко.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!