Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време е за пролетното почистване на София

Снимка: БГНЕС

Пролетното почистване в София започва от днес. За поредна година Столичната община чрез своя Инспекторат организира традиционното почистване на града между 1-ви и 30-и април. От администрацията приканват жителите на столицата да се включат в инициативата.

Кметът Йорданка Фандъкова ще даде старт на кампанията:

В 12.30 часа ще дадем официален старт на пролетното почистване. То вече по отношение на задълженията на фирмите започна още с първите слънчеви дни и със събирането на боклука в междублокови пространства и почистването, включително и миенето на улици и булеварди. Много фирми, както всяка година, заявиха своята готовност да подкрепят пролетното почистване с безвъзмездно предоставена техника, с вече доброволен труд на много хора и съм благодарна на гражданите на София. На мен ми се иска обаче все повече да пазим, а не да си хвърляме фасовете и чашките от прозореца на автомобилите. Мисля, че лека-полека трябва да се справим с тоя проблем.

Веска Георгиева, началник на Столичния инспекторат, обясни в предаването "Преди всички", че тази година в инициативите са включени и боядисването и почистването на стълбовете, изграждането на дъждоприемни оттоци на критични места в столицата, боядисването на пейки, премахването на изоставени рамки и ръждясали табели, ще се засаждат цветя.

Чуйте подробностите от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна