Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валерия Велева: Електоратът на ДПС вижда в Пеевски защитник

Снимка: БГНЕС

Областните организации на ДПС, които не са издигнали Делян Пеевски за кандидат за ЕП, са се извинили, че не са го включили в листата си. Общо 25 от 28 организации са включили Пеевски в предложените имена, защото виждат в него защитник.

Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ журналистът от в. „Преса“ Валерия Велева. Изданието е имало свой репортер на публичното обсъждане на евролистата на ДПС.

Лайтмотивът на мотивите, с които е издигната кандидатурата на Делян Пеевски е: „Той е нашият защитник. Продължават да ни липсват необходимите права и свободи, върху нас обществото в момента излива своята омраза и негативизъм и ние намираме един човек, в лицето на Делян Пеевски, който да бъде наш защитник“. За мен това е новото, защото показва в каква ситуация се намира в момента електоратът на ДПС.

Младежкото ДПС е открило свои офиси в 13 европейски страни, където са изчислили, че има над 150 000 българи, разкри Велева. Очакванията на ДПС са да привлекат между 10 000 и 15 000 гласа от европейските страни, но това е инвестиция в бъдещето. Тя коментира и имената в евролистата на ДПС:

Ръководството има право да структурира листата си и чрез нея да казва нещо на обществото. Слага на първо място водачка, познато лице за ЕП, одобрявано лице в ЕП, лице с авторитет в ЕП, слага Делян Пеевски заради всичко това, което казах досега, и слага лидера на младежкото ДПС именно заради тази, заради това отваряне на ДПС към младите българи, които са напуснали страната.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна