Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златанова: Няма да има орязване на пари по еврофондовете

Ζηναΐδα Ζλατάνοβα
Снимка: BGNES

Управляващите в сферата на земеделието и еврофондовете обвиниха опозицията в злонамерена пропаганда за нередности в  програмата за развитие на селските райони.

Директорът на фонд "Земеделие" Мирослав Николов заяви:
Срещу сегашното ръководство на Фонда беше подета кампания, някои от промените без всякакви факти и то точно от лица и политически кръгове, които са пряко отговорни за управлението на програмата точно в този програмен период 2010 - 2012-а година.

В предишния период са финансирани около 73 проекта за луксозни автомобили, яхти, вертолети и самолети. Заместник - министърът на земеделието Явор Гечев призна, че Брюксел няма да заплати за тях, а те ще са за сметка на данъкоплатеца.
Аз наистина не намирам логика в това защо е било допускано тука. Първо да кажа, че от тук нататък няма да стане.

След като ден по-рано каза, че има риск за средствата по селската програма заради някои обществени поръчки, днес вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова се присъедини към тезата на колегата си Димитър Греков, че няма да има орязване на пари и обвини бившите управляващи в пропаганда:
Хвърлянето в публичното пространство на бомбастични твърдения от сорта - взимате 400 милиона, са с цел замитане на неща, които са се случвали. Съжалявам. Не бих позволила нито България да е заложник на нечии политически амбиции и интереси, нито пък това правителство да е залог.
До момента са правени четири одита на Европейската комисия. Правителството очаква още доклади и нередности през следващите две и половина години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна