Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да издирването на близките на загиналата в Хасковско жена

| обновено на 25.04.14 в 17:15

Полицията откри мъртвото тяло на жена близо до язовира в село Винево, съобщи Ангел Цанков от Областната дирекция на МВР в Хасково. Водолази продължават да издирват останалите членове на семейството, което снощи е пътувало от село Винево след 22.00 часа, когато в района е валял обилен дъжд. В автомобила са били мъж, жена, тяхната дъщеря и 4-годишната им внучка. Тази сутрин в близост до моста е бил открит смачкан лекият автомобил. Съоръжението е полуразрушено от придошлата вода.

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер каза, че Общината е кандидатствала два пъти по проекти за ремонт на моста, но така и не е успяла да ги спечели.

В Кърджали са потресени от новината за изчезналото във водния ад край село Винево семейство. Близки и колеги не могат да повярват, че стихията е отнесла колата, в която четиримата са пътували - баба, дядо, тяхната дъщеря и 4-годишният й син Мерт. Според запознати късно снощи семейството се е връщало от Винево към Кърджали след гостуване при роднини заради смъртен случай.

Вестта за трагедията първи научил директорът на гимназията в Черноочене Иван Стайков, разпознал тялото на бабата. Ресмие Рамадан е преподавала на второкласници в училището. Съпругът й Мюмюн доскоро е бил учител в Селскостопанския техникум в Кърджали, но бил съкратен. Дъщеря им Ширин е един от най-младите лекари в местната болница. Наскоро е спечелила специализация по кардиология към Пловдивския медицински университет и всеки момент е трябвало да започне стажа.

Заради обилните валежи почти в цялата област Кърджали има наводнени домове, най-тежка е ситуацията в село Люляково. Очевидци съобщават и за нови активизирани свлачища по пътя от Кърджали за гръцкия град Комотини през прохода Маказа. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна