Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероятната причина за днешния инцидент с тролейбус в София е изстрел със сачма

Снимка: БГНЕС
Вероятната причина за днешния инцидент с тролейбус в центъра на София е изстрел със сачма. Това казаха пред "Хоризонт" очевидци, както и шофьорът на превозното средство. В същото време от МВР твърдят, че в района няма намерен нито камък, нито остатъци от сачма в района на инцидента.

Близо час и половина продължи огледът на тролейбус номер девет в центъра на София пред сградата на НАТФИЗ. Там, около 12.30 ч., едно от страничните стъкла на превозното средство, в което пътували 7-8 души, беше раздробено от неизвестен до момента предмет. Полицаи от Първо РУП  и от "Охранителна полиция" оглеждаха целия тролейбус, разпитваха свидетели и шофьора, а след края на разпита шофьорът излезе от машината. Той не беше много разговорлив, но каза, че според него става въпрос за изстрел със сачма.

От МВР към момента не дават ясна информация за това каква е причината  за инцидента - дали хвърлен камък или изстрел със сачма. Въпреки това в счупеното стъкло има дупка с диаметър около няколко милиметра, която, на практика, може да бъде предизвикана само от изстрел със сачма. За момента обаче не е ясно каква е сачмата и от какво е изстреляна. Със сигурност не става дума за огнестрелно оръжие, защото в такъв случай обикновено се намира проектил, а такъв не е открит.

Ето какво разказва една от жените, пътували в тролея по времето на инцидента:

В тролей номер девет пътувах. Изведнъж нещо гръмна, счупи се стъклото зад шофьорската кабина. Това стана на спирката пред НАТФИЗ на "Раковска". Шофьорът свали всички пътници. Няма пострадали.

След като беше приключен огледът на тролея, той беше закаран в гараж на градския транспорт, където отново ще бъде извършен оглед от служители на СДВР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна