Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масови демонстрации се провеждат в Гърция на 1-ви май

Снимка: БГНЕС

Масови демонстрации се провеждат в Гърция на 1-ви май. Хиляди гневни граждани се включиха в призива на общия синдикат за протести срещу икономическите мерки, които само за три години оставиха без работа над един милион гърци. С плакати и знамена гърците скандират срещу икономическите мерки и високата безработица. Депутатите от опозицията участват в демонстрациите, докато тези от управляващите партии се страхуват от пряка среща с недоволните гърци.

За радикална промяна в икономическата и социална политика на Европейския съюз призова основната опозиционна партия СИРИЗА, чиито депутати са сред демонстрантите.

Синдикатът на комунистическата партия отново оглави днешните протести. С червени знамена и плакати срещу варварската политика на Евросъюза и правителството комунистите събраха днес не само свои симпатизанти, подкрепят ги и много безработни, както и студенти.

Днес останаха затворени предизборните щабове на двете основни партии от коалиционното правителство, за да не провокират социалното напрежение.

В цялата страна полицията въведе извънредни мерки за сигурност. Демонстрантите също охраняват протестите, за да не допуснат намеса на анархисти.

Влаковете са спрени до утре. Моряците блокираха пристанищата с масови демонстрации.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна