Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Данъчните проходи в бюджет 2014  започнаха да изостават от плана още в началото на годината. За първите 3 месеца  НАП и митниците са събрали с 80 милиона леса  повече спрямо същия период на миналата година, става ясно от отчет на финансовото министерство;. По план обаче хазната трябва да прибере 2 милиарда повече по това перо за цялата 2014 година, пише  Труд.

Българските домакинства са спестили по 825 лева през мината година. Според данните на Националния статистически институт, това е с 297 лева повече в сравнение с 2000-та година. Най-много пари се харчат за храна и след това за битовите сметки, посочва Преса.

70% от работещите българи са  сервирали кафе на шефа без това да е вписано в длъжностната им характеристика.  Близко толкова се оплакват и че  трябва да изпълняват допълнително ролята на чистачи в офиса. Данните са от доклад, който обобщава проучване сред над 15 хиляди души в интернет, отбелязва Телеграф.

По-скъпи свещи от натурален пчелен восък ще започне да произвежда църквата от есента. Целта е да се спасят иконите и ценните стенописи в храмовете, които сега се опушват от некачествените свещи. Най-големият проблем обаче е, че ще се наложи сериозен скок в крайната цена. Предварителните разчети са, че свещите ще поскъпнат поне тройно, съобщава  Преса.

Брачните клетви траят по 14 години и половина, след това съпрузите обикновено се разделят, показва статистиката. Несходство в характерите е причината за раздяла на 26 процента от двойките. Близо едно от десет семейства разтрогват официално брака си, след като месеци или години са живели разделени, пише Стандарт.

Социалните в Смолян отнеха за втори път детето на глухонеми родители и го дадоха в приемно семейство. Формалната причина са синини по ръчичките, за които в детската ясла решили, че са от побой, но не попитали за това майката. Социалните признават, че битовите условия са добри и родителите полагат нужните грижи. Но се притеснявали, че тъй като са глухонеми, можело да не чуват, когато детето плаче. Друг аргумент бил, че доходите им са ниски, разказва 24 часа.

Тапите на различни места в столицата може да опъват нервите на шофьорите поне до късната есен.  Според заместник-кмета по транспорта Любомир Христов проливните дъждове от последните 10 дни ще доведат до известно забавяне на част от обектите, по които се работи, пише  Новинар.

Монитор  отделя обширно внимание на вчерашната тежка катастрофа с микробус на пътя Русе - Силистра, завършила с жертви и ранени. По разказ на един от пътниците, вниманието на шофьора е било отклонено за миг, след като на една жена й прилошало. Според неофициална информация водачът се пресегнал да включи климатика. Така на прав участък микробусът се отклонил, преобърнал се няколко пъти и спрял по таван в канавката, обяснява изданието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна