Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 са номинирани за наградата на професионалистите по здравни грижи

Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи ще връчи днес най-голямото си отличие "Професионалист на годината" по случай предстоящия на 12-и май Международен ден на сестринството. Той се празнува от далечната 1935-а, казва председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева:

Самият ден - 12-и май, е избран, защото това е рожденият ден на основателката на модерното сестринство Флоранс Найтингейл. Така че за нас това е един много ценен празник и на този ден ние удостояваме с най-високото отличие на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи нашите колеги, които са постигнали изключително високи успехи през годината. До този момент има над 100 номинации. За наша огромна радост имаме колеги, които работят в по-малките населени места, но те се радват на изключително голям успех сред обществото.
 

На 12-и май се отбелязват 20 години от основаването на първото сестринско движение у нас и 10 години от основаването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна