Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната ни сигурност не е под заплаха заради Украйна

Снимка: БГНЕС

Няма непосредствена заплаха за националната ни сигурност заради кризата в Украйна, заяви във Варна министърът на отбраната Ангел Найденов

По повод ситуацията в Украйна министърът на отбраната посочи:

Не виждаме и опасност за сигурността на страната в този момент, което означава, че не виждаме и потребност от искане за допълнително разполагане на сили и средства на нашите партньори на наша територия.

Ангел Найденов коментира, че е доволен от подобряване на икономическите показатели на военния завод "Арсенал" във Варна, който е увеличил приходите си от дейност двойно. Той отговори на въпроса дали това означава, че ще се възстанови корабостроителната програма за българските военноморски сили.

Избързвате със строителството на кораби. Това е един от приоритетните продукти. Преди обаче да минем към изграждането на кораби, трябва да решим проблема със закупуването на новия тип бойни самолети. Предстои ремонтът на Военния клуб. Той е в сградата в Дома на флота. Стартирали сме процедурата за избор на изпълнители, на проект, който е на стойност над 700 хиляди лева.

Министър Найденов, премиерът и министрите на транспорта и образованието присъстваха на поредица от събития във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна