Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпуска 35 милиона лева за справяне с миграционния поток

Цветлин Йовчев

Правителството е взело всички необходими мерки, за да реагира при засилен миграционен натиск по границите на България. Това заяви след заседанието на Министерския съвет във Варна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Кабинетът е гласувал 35 милиона лева за справяне с миграционния поток. 

Средствата ще бъдат разпределени в бюджетите на МВР, Министерството на здравеопазването, БЧК и община Болярово. По повод информацията за предстоящ миграционен поток и от Афганистан, Йовчев посочи, че има такъв анализ след оттегляне на силите на НАТО:
Разбира се, ние имаме готовност и аз многократно съм го казвал пред вас, че сме разгледали абсолютно всички възможни сценарии и мога да кажа, че към момента в България сме предприели необходимите мерки, така че да отговорим на всички изисквания и предизвикателства, които могат да се случат. Искрено се надявам да не попаднем в ситуация, в която ще имаме засилен миграционен натиск. Имаме дни, в които със съдействие на нашите турски колеги успяваме да предотвратим навлизането в наша територия дори на над 100 души.
Цветлин Йовчев съобщи още, че вече има сигнали за опити за купуване на гласове, но МВР и прокуратурата са създали групи и по места за бърза реакция при подобни случаи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени