Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат на ЮКИП иска смърт за политиците от основните британски партии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидат за Европейския парламент от Партията на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП) заяви, че политиците от трите основни партии на Острова трябва да бъдат обесени за предателство.

В писмо до избирателите Гордън Фъргюсън пише, че либералдемократите, лейбъристите и консерваторите са влезли в заговор с чуждестранна сила - Европейския съюз, и поради това са извършили предателство.
Виновните трябва да бъдат обесени, предлага Фъргюсън, като предупреждава своите избиратели, че ако гласуват за някоя от трите големи партии също ще бъдат виновни в съучастие в предателство спрямо нашата нация.   
Кандидатът на ЮКИП обвинява управляващата коалиция от либералдемократи и консерватори, както и лейбъристката опозиция, в колаборация с големи корпорации, като банки, енергийни компании и местни съвети, за да бъдат измамени хората и направени още по-бедни.
Скандалните думи са поредния гаф, извършен от представител на ЮКИП в навечерието на изборите за Европейски парламент. В понеделник лидерът на партията Найджъл Фараж на няколко пъти отказа да се извини за направено преди дни изказване, че британците трябва да се притесняват, ако имат за съседи румънци. Думите му бяха осъдени като расистка обида от политици от основните партии.
Въпреки това ЮКИП продължава да води в проучванията на общественото мнение. 
Очакванията са антиимигрантската партия да спечели 35% от вота на евроизборите на 22-ри май. Лейбъристите са втори с 24%, следвани от консерваторите с 20%.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна