Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова: Президентската институция не взема страна в политически спорове

Маргарита Попова разгледа Историческия музей в Павликени
Снимка: Катя Чорова
Президентската институция не взема страна в политическите спорове. Така вицепрезидентът Маргарита Попова коментира отхвърления днес вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски и призивите за предсрочни парламентарни избори: Президентската институция не казва кой да си подава оставката. Президентската институция не казва кога да има избори. Президентската институция чува какво приказват политиците, политическите партии и обединява и насърчава да се извадят най-важните неща като приоритет и да се знае, че когато и да има избори, който и да дойде на власт, ще има две, три или едно-единствено нещо, за което всички политици - и парламентарно представени, и извънпарламентарно представени сили ще работят, за да се движи държавата напред. И за разлика от други политици, от една година и половина аз говоря едно и също нещо, трябва да работим за България, каузата трябва да бъде родината ни и българският народ. Всички политически вождове и водачи трябва да се съберат, крайно време е, на едно място. Да седнат на масата в парламента и да си кажем всички заедно кои са задачите, които са приоритет за държавата ни в момента, от какво българският народ има най-голяма нужда.
 
Маргарита Попова обвини политиците, че влизат във властта с неясна мотивация: И ако всеки знае с каква мотивация влиза в политиката, а тя не може да бъде друга, освен родината, държавата, народа, тогава ще бъде по-лесно. Питайте ги, кой с каква мотивация влиза, навсякъде, във всички институции, без значение - парламент, правителство, политическа партия, президентска институция. Питайте ги с каква мотивация искат да станат началници.

Вицепрезидентът Маргарита Попова посети днес Павликени по повод откриването на Четвъртия национален детски фестивал на социалните домове "Като звездите", който за втора поредна година се провежда под неин патронаж.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна