Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес протестират работещите в столичната Спешна помощ

| обновено на 03.06.14 в 12:05
Снимка: БГНЕС

Медиците от столичния Център за спешна медицинска помощ се готвят да посрещнат временния директор д-р Александър Златанов с жива верига, за да му попречат да влезе в спешния център. 
Днес протест пред здравното министерство нямаше, защото в столичната Спешна помощ за пореден път започна проверка.

Протестиращите медици настояват досегашният директор д-р Георги Гелев да остане на работа, защото на него дължат подобренията в Спешната помощ, добри условия на труд, ремонти и добра организация. Протестиращите заявиха, че доктор Гелев се явява изкупителна жертва на несвършената години наред реформа, а временно изпълняващият длъжността директор само ще поеме негативите на сегашната ситуация. 

Според лекарите и медицинските сестри предложените промени от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева вчера са добри, но те са в необозримо бъдеще и никакви настоящи реформи не се очертават. Те заявиха, че протестите ще продължат, като посочиха, че нямат право да не допускат временно изпълняващият длъжността да влезе в сградата, тъй като МЗ е принципал, но смятат, че досега изпълняващите длъжността и заместващи доктор Гелев могат да продължат да работят.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна