Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция фалира Агенцията за разпространение на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В началото на туристическия сезон спря разпространението на чуждестранни издания в Гърция. Празните рафтове изненадаха неприятно първите туристи в началото на сезона. Досега в страната се разпространяваха 4 хиляди чуждестранни списания и 20 вестника. Причината е, че агенцията, която ги разпространяваше, фалира.

Остро реагират всички, които работят в туристическия бранш. Депутати, чиито избирателни райони са от островите, дори поискаха незабавно да се обсъди случая в парламента. Депутатът от Крит М. Крицотакис обвини правителството, и конкретно министъра по туризма, за липса на стратегия и то в най-доходния отрасъл на гръцката икономика.

Спирането на чуждестранния печат прекратява дейността и на няколко печатници, където издателите печатаха част от пресата. Намаляват се рязко приходите и на разпространителите, особенно по туристическите райони, където повече се търсят чуждестранните издания.
Работещите в Агенцията по разпространение на чужди вестници и списания не са получавали заплати от месеци, съобщиха от синдикатите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени