Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ: Българските фирми, работещи по „Южен поток“, могат да попаднат под американските санкции

Снимка: БГНЕС

Българските фирми, които работят по проекта „Южен поток“, могат да попаднат под американските санкции срещу Русия, предупреди посолството на САЩ у нас.

Дълбоко сме загрижени от скорошното решение  на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на компанията "Стройтрансгаз", пише в изявление на американския посланик у нас Марси Рийс, публикувано във Фейсбук страницата на посолството. В отговор на действията на Русия в Украйна, САЩ включиха "Стройтрансгаз" и нейните клонове в списъка на САЩ за налагане на санкции срещу определени лица. Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със "Стройтрансгаз" и замразяват капиталите на тази компания в САЩ.

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин, пише още посланик Рийс и продължава: Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на "Стройтрансгаз" могат също да се окажат под ударите на санкциите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна