Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев с мисия в парламента - да не допусне избор на състав на Сметната палата

Снимка: БГНЕС
Депутатът от БСП Георги Кадиев, който подаде оставка като народен представител, обяви на влизане в парламента днес, че е дошъл, за да гласува "против" по първата точка от дневния ред - избор на ново ръководство на Сметната палата.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че са готови да оттеглят вота на недоверие, ако бъде отложено гласуването на състава на Сметната палата.

В парламента Кадиев даде обяснение и защо е подал оставка - заради мандата, даден на лидера на БСП Сергей Станишев да прави промени в ръководството на левицата.

Кое налагаше на БСП за три дни да сдаде всичко, да обяви, че правителството за нищо не става и да отиде на избори в края на юли, коментира Кадиев.

Избори през юли са най-бързият път към ада и за държавата, и за БСП. Изборите през юли решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме, написа в снощи в профила си във Фейсбук Георги Кадиев

Днес той повтори тезата си: Вот в края на юли теоретично може да стане, практически - не. Това е най-бързият път към ада за България.







БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна