Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата предлага смяна на ръководството на МБАЛ ”Света Анна” във Варна

Снимка: Христо Гинев

За втори път държавата предлага смяна на ръководството на многопрофилната болница за активно лечение ”Света Анна” във Варна. Предложението е включено в дневния ред на Общото събрание на акционерите, което се провежда днес в морската столица. Според 12-те ръководители на клиники в здравното заведение предложението има изцяло политически характер и няма мотиви. 

Професор Дикор Бошнаков, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология и член на Борда на директорите, заяви, че Административният съд е спрял решението за смяна на ръководството, предложено на предишното събрание през април, и общинските съветници в града, независимо от политическата си принадлежност, единодушно са го отхвърлили.

Ирена Велинова, представител на Министерството на здравеопазването и председател на Борда на директорите в "Света Анна", категорично отказа коментар и посочи, че само министър Таня Андреева може да я оторизира да направи изявление. Стана ясно, че държавата предлага увеличение на дяловия си капитал от 51 на 80%, макар че не увеличава финансирането на болницата.

Събранието беше отложено поради липса на кворум за 30-и юни, но при същия дневен ред.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна