Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски съд постанови 20 години затвор за обвинен в убийство

Бургаският окръжен съд постанови 20 години затвор, при първоначален строг режим, за 58-годишния Любомир Симеонов. Той беше признат за виновен за хладнокръвното предумишлено убийство на регионалния директор в известна българска банка Павлинка Йовчева. Престъплението беше извършено на 23-ти септември миналата година.

Подсъдимият Любомир Симеонов се възползва от правото си на последна дума и говори пред бургаските магистрати близо един час.

Не съм срещу банковата система, а съм против корумпираните банкови служители, каза той. Отказът на банката да му отпусне кредит всъщност е мотивът за извършеното престъпление. 

Ще обжалваме присъдата, заяви адвокатът на подсъдимия Ваня Радиева:

Не сме съгласни. Считам, че наказанието е несправедливо и отговаря почти на доживотна присъда за него. Като имате предвид, че той е на 58 години, дори и наказание в размера на минимума, предвиден за това наказание - 15 години, за него пак се явява доживотна присъда.

Медиите направиха герой един мошеник, каза Йовчо Йовчев, съпруг на жертвата:

Моята съпруга е разкрила, че този човек е непочтен. Моята съпруга е заявила на нейните колеги в София, че този човек се опитва да изнудва банката чрез своите доноси, чрез своите клевети, за да се домогне до все нови и нови пари, които да похарчи след това.

Обезщетение в размер на 300 хиляди лева ще трябва да плати Любомир Симеонов на близките на Павлинка Йовчева.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в 15-дневен срок. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна