Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова: Екипи на общината обикалят реките и язовирите за оглед

Снимка: Петя Генова
През последните години редовно се почистват речните корита, укрепват се язовирите, съобщи кметът на София  Йорданка Фандъкова. И посочи още, че е разпоредила и чистене на деретата във високите части на Столичната община.

В момента екипи от дирекция "Сигурност" към Столичната община и Столичния инспекторат обикалят реките и язовирите на територията на общината, за да наблюдават нивото на водата. В готовност е и звеното от доброволци към общината, сформирано от миналата година. Към момента има данни за леко покачване на река Лесновска при село Долни Богров.

„Имаме съдействието от екипите на Пожарната и „Гражданска защита“.
За съжаление, продължава изхвърлянето на отпадъци - нерегламентирано, по деретата. Много е важно гражданите да разберат, че в края на краищата това не е шега.

Столичният инспекторат има задачата всеки ден да се почиства оттоци и шахти, но трябва да кажа на хората да знаят, че при такива количества дъждове, които се изливат, няма отток, който да може да ги поеме. Така че наводнението на подлези, особено на открити подлези, какъвто е да кажем при НДК, и други участъци, това е неминуемо. Пак казвам,че затова и екипите се изпращат, както и при силен вятър, паднали дървета. Няма как да се предвиди подобно нещо, разбира се, необходимо е да се гледа, да се отстраняват сухи дървета, но винаги е възможно да възникне такъв проблем. И затова екипите се насочват веднага."

Чуйте цялото интервю.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна