Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив отпуска 100 000 лева на Варна, Бургас - 80 000, а в Бисер събират дарения за пострадалите

Снимка: БГНЕС

Финансова помощ в размер на 100 000 лева ще отпусне Община Пловдив за пострадалата от водната стихия морска столица. Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че предложението ще бъде внесено за гласуване на следващата сесия на Общинския съвет в четвъртък. Община Пловдив е готова да изпрати и доброволци, които да помагат  за справяне с бедствената ситуация. 

80 000 лева помощ ще осигури община Бургас за възстановяването на щетите от наводнението във варненския квартал „Аспарухово“. Предложението е на кмета на града Димитър Николов и трябва да бъде одобрено от общинския съвет на заседание във вторник. Бургаският градоначалник обеща да изпрати и техника , която да се включи в почистването на квартала, съобщава Даниела Костадинова.

БСП дарява 30 000 лв. за пострадалите от наводненията, съобщиха от партията и призоваха всички свои членове и симпатизанти да се включат като лични дарители и като доброволци в помощ на пострадалите.

В харманлийското село Бисер също започна събиране на средства за пострадалите от Варна. Жителите му преживяха наводнение на 6-и февруари 2012-а година, когато се скъса стената на язовир "Иваново" и 6 души загинаха в потопа. От 52 разрушени къщи след бедствието бяха наново построени 32, благодарение на събраните помощи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна