Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eквадор обърна Хондурас, запази шансове за 1/-8 финалите

Еквадор победи Хондурас с 2:1 на световното
Снимка: FIFA

Отборът на Еквадор победи с 2:1 състава на Хондурас в мач от 4-та група на световното в Бразилия и запази шансове за продължаване в следващата фаза на турнира. Двата гола за победителите вкара нападателят Енер Валенсия, а за Хондурас точен бе Карло Костли.

Двубоят започна с характерните за региона остри влизания и по-бавен футбол, като реферът реагира веднага с показването на няколко бързи картона. В първите минути Хондурас играеше по-добре, като в в 31-та минута стигна до гол - пас от дълбочина намери Костли и той вкара за 1:0. Футболистите на Еквадор обаче изравниха само 3 минути по-късно - след рикошет топката попадна в Енер Валенсия и нападателят на "Пачука" не сгреши. Минута преди края на полувремето гол на хондрасците бе отменен - Костли уцели гредата, Бенгтсон направи добавка, но реферът Бенджамин Уилямс видя, че нападателят си е помогнал с ръка и не зачете попадението.

След паузата еквадорците тръгнаха да вкарват победен гол и с по няколко пропуска се отличиха Фигероа, Антонио Валенсия и Минда. Все пак попадението падна в 65-та минута - Айови центрира от фаул и Валенсия скочи най-високо, за да вкара с глава втори гол за Еквадор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени