Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата пратка от Габрово за бедстващите хора е доставена

Снимка: Велина Махлебашиева

Първата пратка от Габрово с дарения за бедстващите хора е доставена в пунктовете за събиране на помощи в Добрич, Варна и Велико Търново. На призива на габровската община за подкрепа за пострадалите се отзоваха граждани и фирми.

Пакетирана храна, почистващи препарати, постелки и спално бельо, гумени ботуши и лопати бяха изпратени до нуждаещите се в бедстващите райони на страната. От пункта в Габрово потегли бус на транспортна фирма, която доставя пратките безплатно. Десислава Сутева приема даренията:

Ангажирани са хората и искам да кажа едно голямо "благодаря" на габровци за съпричастността. Има хора, които имат малки възможности, има фирма – дарител, която донесе в количества неща, необходими за бедстващите райони. 40 чифта гумени ботуши, лопати, работни ръкавици. Друга фирма, габровска, дари олекотени завивки и спално бельо, което е много важно за хората във Велико Търново, които имат нужда точно от това, такава необходимост заявиха.

Пунктът за набиране на помощи в габровската община продължава да работи до петък. В Севлиево и Трявна също е създадена организация в помощ на бедстващите хора. В Дряново продължава почистването на улиците и домовете на семействата, пострадали от наводнението. Комисия описва щетите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна